OVER MIJ

Ik wil bedrijven vooruit helpen omdat ik geloof dat er altijd ruimte is voor verbetering, innovatie en groei.

Ik geloof dat door bedrijven in contact te brengen met hun klant, of medespeler in hun keten, zij helder inzicht krijgen in relevante behoeftes waar zij op in kunnen spelen en progressie boeken. Om de waarden van de inzichten te behouden vind ik het belangrijk om deze praktisch te vertalen naar de organisatie.

 

In de afgelopen 6 jaar heb ik met veel plezier bij Flare gewerkt als consultant en senior project manager. Flare is een strategische consultancy in Amsterdam die zich bezig houdt met innovatie vraagstukken. Zij gaan naar een nieuwe organisatievorm, een uitgelezen kans om voor mezelf te beginnen.

 

In de afgelopen jaren heb ik ongeveer 2000 interviews gehouden met consumenten. Uiteenlopend van b2b corporates, middel- en kleine ondernemers, interne medewerkers en MT leden. Door de verscheidenheid aan  projecten en klanten heb ik veel inzicht gekregen in een scala aan vakgebieden. Denk hierbij aan voeding, educatie, gezondheidszorg, offshore en exclusieve reizen.

Wat me opviel was dat de klanten het best spannend vonden om met hun klanten in gesprek te gaan, ik probeer dit door mijn werkwijze laagdrempeliger te maken. Ook medewerkers bleken het vaak lastig te vinden om hun eerlijke mening te geven aan hun meerdere, het voelt voor hen veiliger om hun opvattingen en ideeën met iemand buiten de organisatie te delen. Beroepsdeformatie zorgt al snel voor het verliezen van een open blik naar de doelgroep en markt. Door begeleid te worden om met een open, frisse blik (opnieuw) met je klant in gesprek te gaan, zal je bevestiging krijgen in bepaalde vermoedens en nieuwe kansen ontdekken. 

 

Innovatie vraagstukken zijn vaak groter van omvang en complex. Ik wil ondernemers en organisaties de kans geven om door middel van een simpel, snel en betaalbaar traject hun eerste antwoorden op hun vragen te vinden dat leidt tot verbetering van hun business op korte termijn. En omdat het vertalen van deze inzichten naar de praktijk soms lastiger blijkt dan gewenst, wil ik hen hierbij helpen en begeleiden zodat de waarde van de behoeftes zich uiten in resultaat.